شکر
اگر ميخواهيد استرس را کاهش دهيد، شکر يکي از اولين مواد غذايي است که بايد از رژيم غذايي خود حذف کنيد. وقتي استرس داريد، بدن هورمون کورتيزول آزاد ميکند، اين هورموني است که به ما کمک ميکند تا هم استرس و هم ميزان قند خون را کنترل کنيم. زماني که غذاهاي شکر دار ميخوريد، قند خون بالا ميرود و بدن بايد کورتيزول بيشتري را براي متعادل کردن قند خون آزاد کند. مشکل اين است که افزايش کورتيزول ميتواند باعث مشکلات خواب، کاهش واکنش ايمني، سردرد، و نياز شديد به غذاي ناسالم شود. علاوه بر اين، سطح قند خون به سرعت در حال نوسان است و باعث ايجاد احساساتي ميشود که مشابه استرس هستند، از جمله انواع ترس و وحشت. مي توانيد با حذف غذاهاي داراي قند اضافه که از غذاهاي استرس زا هستند، مانند شيريني، ماست طعم دار و نوشابه و همچنين با بيشتر خوردن غذاهاي مغذي و کامل، قند خون خود را ثابت نگه داريد. اين بدان معناست که کمتر دچار نوسانات خلقي و استرس مي شويد و بدن شاداب تري خواهيد داشت.
شيرين کننده هاي مصنوعي
خود شکر به اندازه کافي بد هست اما اغلب اوقات، محصولات غذايي با چيزهاي واقعي شيرين نميشوند، در عوض آنها مملو از شيرين کننده هاي مصنوعي هستند. اين شيرين کننده هاي مصنوعي مي توانند منجر به مشکلات سلامتي مانند سردرد، بيماري متابوليک و بيماري هاي قلبي عروقي شوند. اما با اضافه شدن آنها به غذاهاي شيرين، باعث مي شودند شما به دنبال غذاهاي شيرين تر (و تا حد زيادي ناسالم) باشيد.
کربوهيدراتهاي فرآوري شده از بدترين غذاهاي استرس زا هستند
کربوهيدرات هاي تصفيه شده ممکن است براي شما خوشمزه باشند، اما آنها براي بدن شما کاري انجام نمي دهند. آنها هيچ ارزش غذايي ندارند و واقعا کالري کمتري دارند. همچنين آنها منجر به تغيير سطح قند خون ميشوند و باعث ميشود شما احساس افسردگي و عصبانيت کنيد. بسياري از کربوهيدرات فرآوري شده، به ويژه غذاهاي بسته بندي شده استاندارد، سديم بالايي دارند و علاوه بر اينکه شما را بيش از حد تشنه مي کند . سديم اضافي باعث مي شود بدن شما مايعات بيشتري را حفظ کند، که در نتيجه قلب شما را مجبور مي کند تا تا خون بيشتري را پمپاژ کند. همچنين مي تواند فشار خون را افزايش داده و باعث احساس نفخ و عموما ناخوشايندي شود که مطمئناَ مي تواند سطح استرس شما را افزايش دهد.
الکل از مهم ترين غذاهاي استرس زا است
عده اي عقيده دارند يک ليوان شراب ممکن است به شما کمک کند بعد از يک روز سخت، احساس آرامش بيشتري داشته باشيد، اما اين کاملا درست نيست.
الکل براي سلامتي مفيد نيست و استرس بيشتري به زندگي تان اضافه مي کنيد
به اين دليل که نوشيدن الکل مي تواند توليد هورمون ها را افزايش دهد بنابراين احساس اضطراب و استرس بيشتري را نسبت به قبل از نوشيدن ايجاد مي کند. همچنين مي تواند فشار خون و ضربان قلب را افزايش داده و علائم استرس زا را در بدن تحريک کند. بسياري از نوشيدني هاي الکلي نيز حاوي شکر هستند، اين بدان معناست که شما با خوردن يک ماده دو ماده ايجاد کننده استرس خواهيد داشت. ابتدا از الکل و سپس از راه شيرين کنندهاي که به کوکتل شما اضافه شده است. اگر شما فکر ميکنيد که با نوشيدن الکل تنها استرس را کم خواهيد کرد، اين بسيار بعيد است. الکل الگوهاي خواب شما را به هم ميزند، بنابراين در حالي که ممکن است راحتتر از حد معمول به خواب برويد، خواب عميق لازم براي احساس شادابي را نخواهيد داشت. نتيجه آن صبحي همراه با بدخلقي است و البته پر از استرس.
مصرف زياد کافئين باعث استرس مي شود
درست است که کافئين در ليست غذاهاي استرس زا قرار دارد اما اگر نميتوانيد بدون نوشيدن يک فنجان قهوه کار خود را شروع کنيد، نيازي نيست که به طور کامل قهوه را حذف کنيد.
اما اگر هر روز چندين فنجان قهوه مينوشيد، احتمالا استرس زيادي داريد
کافيين بيش از حد باعث ايجاد مشکلات براي غدههاي آدرنالي بدن ميشود. به دليل اينکه سيستم عصبي را تحريک ميکند، کافئين ميتواند باعث افزايش فشار خون و ضربان قلب شود که نهايتا احساس اضطراب را افزايش دهد. در واقع، اگر از اضطراب رنج ميبريد، يکي از اولين کارهايي که بايد بکنيد، کاهش کافئين است. در نهايت مهم است که به ياد داشته باشيد که کافئين فقط در قهوه پيدا نميشود. در انواع نوشيدنيها، انواع خاصي از چاي، نوشابههاي انرژيزا، مسکنها و حتي در شکلات وجود دارد.
بستني يک غذاي استرس زا است
باور کنيد بستني ممکن است دهان شما را خنک کند اما ذهنتان را آرام نمي کند. شايد براي عده سخت باشد تا بستني دوست داشتني در ليست غذاهاي استرس زا قرار گيرد اما اين يک واقعيت است. در حقيقت، غذاهايي که شکر تصفيه شده زيادي دارند، فقط هورمون هاي استرس از جمله کورتيزول را افزايش مي دهند. اين به اين دليل است که بدن شما نميتواند از تمام شکر تصفيه شده استفاده کند (مگر اينکه در حال عرق ريختن شديد باشيد)، بنابراين سطح گلوکز خون شما به سرعت کاهش مييابد. از طريق "واکنش ضد گلوکز" مغز شما سطح قند خون پايين را به عنوان يک وضعيت تهديد کننده زندگي درک مي کند و کورتيزول بيشتري ترشح مي کند تا دوباره گرسنگي را تحريک کند، که به نوبه خود، باعث مي شود احساس استرس تان ادامه يابد.
آب ميوه هاي طبيعي و غير طبيعي
براي از بين بردن اضطراب، انتخاب يک گزينه سالم ايده خوبي است، اما سريع به سراغ آبميوه نرويد. تعجب کرديد؟
آب ميوه ها برخلاف ميوه ها فاقد فيبر هضم آهسته و داراي قند و فروکتوز هستند
طبق آخرين مطالعات، افزايش قند خون به علت گلوکز است که باعث افزايش هورمون استرس آدرنالين مي شود و فروکتوز مي تواند نحوه واکنش مغز به استرس در سطح ژنتيکي را تغيير دهد. به عنوان يک قاعده کلي، از همه آب ميوه ها حتي آنهايي که به طور طبيعي با ميوه شيرين مي شوند، خودداري کنيد. اگر آب براي شما کسل کننده است، پس سعي کنيد خوده ميوه را امتحان کنيد چون اب ميوه هاي طبيعي هم در ليست غذاهاي استرس زا قرار دارند.
نوشابه رژيمي
احتمالا تا حالا متوجه شده ايد که چرا نوشابه هاي رژيمي هم در زمره غذاهاي استرس زا هستند. معمولا تصور مي شود نوشابه ها سطح استرس را پايين مي آورند. اما آسپارتام، يک شيرين کننده مصنوعي که در بسياري از نوشابه هاي رژيمي يافت مي شود، مانع از توليد هورمون سروتونين انتقال دهنده عصبي شده است. اين مي تواند باعث بروز همه نوع بيماريهاي عصبي از جمله سردرد، بي خوابي، تغيير در روحيه و حتي استرس شود. در مورد اين گزينه هاي قندي که در هر شيرين کننده وجود دارند اطلاعات بيشتري کسب کنيد.
نمک
نمک يک روش خوب براي طعم دار کردن غذا است. اما اضافه کردن بيش از حد آن بر روي وعده هاي غذايي، ميتواند منجر به سديم اضافي در بدن شما شود که منجر به حفظ مايعات و فشار خون بالا مي شود.
مصرف زياد نمک باعث ميشود استرس بيشتري بر قلب شما وارد شود
پيشنهاد مي کنيم مقاله تاثير استرس بر قلب را حتما مطالعه کنيد. براي پايين نگه داشتن ميزان سديم و استرس، هر روز کمتر از 2300 ميليگرم نمک مصرف کنيد. براي رسيدن به اين عدد، شما بايد مقدار نمکي که به وعدههاي خانگي خود اضافه ميکنيد را بيشتر کاهش دهيد. پس يادتان باشد نمک هم در ليست غذاهاي استرس زا قرار دارد.
گوشت هاي فرآوري
گوشت هاي فرآوري شده شامل:
- گوشت هاي آماده در اغذيه فروشي ها
- هات داگ
- سوسيس
- کالباس
- و بيکن
هستند. براي تهيه اين محصولات خوشمزه و ماندگار در قفسه ها، توليد کنندگان آنها را با مواد نگهدارنده، سديم و مواد افزودني که ممکن است باعث کاهش سطح انرژي شما و افزايش استرس شما شوند، پلمپ مي کنند. به همين خاطر انواع گوشت هاي فرآوري شده هم در ليست غذاهاي استرس زا قرار دارند و مصرف زياد آنها در قالب فست فود مي تواند علاوه بر سلامت بدن، سلامت روان شما را هم دستخوش تغييرات زياد قرار دهد.
چه نتيجه اي بايد گرفت؟
شايد ليست بالا خيلي مفصل و کمي گيج کننده باشد اما اطراف ما مملو از غذاهاي سالم و مفيد براي سلامت جسم و روان است. به خوبي بر تغذيه خود نظارت کنيد تا ندانسته استرس و اضطراب را وارد زندگي خود نکنيد. اگر علائم استرس را در خود، دوستان و عزيزانتان مشاهده مي کنيد بهتر از راهي براي درمان استرس هاي روزمره بيابيد. يکي از روش هاي بسيار مطمئن براي درمان استرس استفاده از خدمات مشاوره روانشناسي است که در بخش مشاوره آنلاين سايت ويکي روان مي توانيد از آنها استفاده کنيد. به اين ترتيب شما از هر جاي دنيا مي توانيد با مشاور خود به صورت صوتي و تصويري صحبت نمائيد.
منبع: ليستي از مهم ترين غذاهاي استرس زا
:: برچسبها:
استرس ,
تغذیه ,
استرس و غذا ,
استرس و تغذیه ,
:: بازدید از این مطلب : 352
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0